Preventivno čiščenje vrtnin po požaru v podjetju Kemis

Spoštovani občani,

v zvezi z obvestilom s strani Štaba Civilne zaščite Občine Vrhnika o preklicu skoraj vseh preventivnih zaščitnih ukrepov po požaru v podjetju Kemis, vas obveščamo, da tudi v Logatcu ni potrebe po kakršnih koli dodatnih zaščitnih ukrepih, saj nimamo podatkov, da bi po prehodu dimnega oblaka, prišlo do kritičnega onesnaženja tal, vodnih površin in podobno.
Večjih nevarnosti za zdravje ni.

Kljub temu, pa vseeno priporočamo, da občani vrtnine ali sadje operejo pred uporabo, kot bi to storili tudi sicer, vendar bolj temeljito.

Svetujemo tudi, da se občani vedno in redno pripravljajo na vse nesreče in na vse izredne dogodke in naj bodo venomer pripravljeni izvajati samozaščito za lastno varnost, varnost bližnjih ter skupnosti.

Štab CZ Logatec


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: