Preskoči na vsebino

Na slovenskem zajtrku v Logatcu tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar CelarcDel dopoldneva je na Osnovni šoli 8 talcev Logatec preživela tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ki je to šolo obiskovala tudi sama. Ves dogodek je v živo prenašala tudi TVS.

 

Dan slovenske hrane se je v Logatcu začel že navsezgodaj, na kmetiji Pri Štangarji, na Kalcah. Kmetijo so obiskali šolarji, ki so opazovali delo na njej ter pripravo skute, vse pa je budno spremljala kamera Televizije Slovenija, ki je utrip Logatca na ta poseben dan v oddaji Dobro jutro neposredno prenašala v številne slovenske domove.
V Jožefovi dvorani Doma Marije in Marte pa so medtem že pripravljali slovenski zajtrk – tega so danes postregli tudi v vseh šolah in vrtcih v občini –učenci pa so pod nadzorom in ob nasvetih znane prehranske strokovnjakinje Marije Merljak pripravljali najrazličnejše zdrave jedi iz slovenskih sestavin. Številni občani, ki so bili vabljeni na slovenski zajtrk, med njimi pa je bil tudi logaški župan Berto Menard, so bili nad njihovimi izdelki navdušeni.


Osnovno šolo 8 talcev je obiskala Milojka Kolar, ministrica za zdravje, ki je to šolo sama obiskovala, tu pa so se šolali tudi njeni otroci. Kolarjeva zato ob sprehodu po šoli ni mogla skriti čustev in navdušenja nad napredkom šole.


Ministrica si je z zanimanjem ogledala čebelarsko razstavo, pokramljala s čebelarji, obiskala še nekatere druge šolske prostore in se seznanila z dejavnostmi. Ob koncu ogleda so ji v šolski jedilnici postregli slovenski zajtrk, gostiteljem, ravnateljici Karmen Cunder in učencem pa je izročila darilo – košaro svojih pridelkov, saj, kot je povedala, izvira iz kmečke družine in za sprostitev in rekreacijo še vedno kmetuje.


Dan slovenske hrane se nadaljuje s predavanjem Marije Merljak, ki je učencem višjih razredov logaških osnovnih šol o tem, kako s hrano do boljše samopodobe in boljšega učnega uspeha. Ob 14.00 bo Merljakova predavala o krepitvi imunskega sistema in uravnavanju hormonskega ravnovesja, do začetka tega predavanja pa lahko obiščete tržnico domačih izdelkov in dobrot.


Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

DSH-domaci izdelki

 

DSH-ministrica izroca darilo2

 

DSH-otroci2

Občina Logatec
Tržaška cesta 50 A p.p. 60
1370 Logatec

Tel.: (01)7590600 Fax.: (01)7590620
[email protected],
www.logatec.si

MŠ: 5874661000, DŠ: SI55512844
TRR: IBAN SI56 01264-0100001228; UJP
BIC koda (SWIFT): BSLJSI2X
GPS: N=45,9168, E=14,228