Preskoči na vsebino

Gregorjevo v znamenju pričetka pomladi in druženjaGregorjevo, praznik pomladi in ljubezni, na Logaškem obeležujemo že celo stoletje in s številnimi prireditvami ohranjamo tradicijo in ljudsko izročilo. Soorganizatorja, Občina Logatec in Komunalno podjetje Logatec, sta pripravila vrsto prireditev, ki so se zvrstile prek celega tedna in je na njih vsakdo našel kaj zase. Najbolj pestro pa je bilo ob zaključku prireditev, v soboto, ko je Logatec zaživel z Gregorjevim sejmom.

Gledališki delavnici za otroke v izvedbi Kulturnega društva Novi oder in razstavi likovnih del udeležencev slikarskih tečajev pod mentorstvom Ane Sluga je sledila Delavnica izdelave malih loških kruhkov “Poglej in pojej” s Petro Plestenjak in Cirilo Šmid. Za vse otroke in tiste, ki še niso pozabili, kako je biti otrok, je v Galeriji Hiša sonca potekala Lončarska delavnica, ogledali pa smo si lahko še razstavo otroških slik iz likovne šole JSKD.

Sobota je bila v znamenju Gregorjevega sejma. Na 161 stojnicah smo lahko od jutranjih ur okušali mesne, mlečne in pekovske izdelke, ogledovali in kupovali domačo obrt, seveda pa ni manjkalo niti semen, sadik in pripomočkov, ki jih potrebujemo za delo na vrtu, pa oblačil, obutve in drugega.

Na ta dan je v Logatcu veljal tudi poseben prometni režim, lepo vreme pa je k obisku sejma privabilo veliko množico obiskovalcev.

Od 10. ure dalje se je pred cerkvijo svetega Nikolaja odvijal kulturni program, na katerem so poleg logaškega pihalnega orkestra sodelovali otroci Vrtca Kurirček in Miklavževega vrtca, pevski zbori, plesalci in folkloristi. Za dobro vzdušje je tokrat skrbel Šolski bend OŠ 8 talcev, nasmehe na obraze je izvabljal posebni sejemski glasnik Miha Brajnik.

Rotary klub Logatec pa je razveselil 24 otrok iz Logatca in okolice, ki se bodo z njegovo pomočjo in v sodelovanju z OŠ 8 talcev Logatec udeležili poletnega tabora v vasi Soča v Trenti. Slavnostna izročitev čeka je potekala v okviru kulturnega programa pred Nikolajevo cerkvijo.
Rotary klub Logatec bo poskrbel za pokritje stroškov celotne organizacije, člani kluba pa bodo s skupino otrok potovali do kraja Soča in ob koncu tabora nazaj v Logatec. Poletni tabor bo letos potekal od julija do avgusta, skupine otrok pa bodo na taboru po en teden. Rotary klub Logatec s temi aktivnostmi uresničuje svoje poslanstvo in po svojih močeh prispeva k boljšemu življenju kraja, katerega ime nosi.

Blanka Markovič Kocen
Foto: Miran Antončič (kmalu)

 

Občina Logatec
Tržaška cesta 50 A p.p. 60
1370 Logatec

Tel.: (01)7590600 Fax.: (01)7590620
[email protected],
www.logatec.si

MŠ: 5874661000, DŠ: SI55512844
TRR: IBAN SI56 01264-0100001228; UJP
BIC koda (SWIFT): BSLJSI2X
GPS: N=45,9168, E=14,228