Preskoči na vsebino

Miniature Toneta T. Hasanija V LazahV počastitev Dneva upora proti okupatorju in osvoboditve Laz in Jakovice je Krajevna organizacija ZB Laze na praznični večer odprla razstavo Miniature, likovnih del njihovega podpredsednika, tudi člana Društva likovnikov Logatec, Toneta Tajipa Hasanija. O prazniku Dnevu upora je spregovorila predsednica KO ZB Laze Nada Čamernik, ki je z veseljem sporočila, da so v Ljubljani dan prej prejeli priznanje ZZB NOB Slovenije Zlato plaketo za delo, kar jim daje polet za naprej. Za to jim je čestitala tudi predsednica ZB NOB Logatec Vesna Jerina. Veseli jo da v združenje borcev stopajo novi, predvsem mladi člani, ki pomagajo pri organiziranju številnih prireditev in drugih akcijah.

Vanda Lavrič pa je predstavila razstavo: »Njena srčika je okoli 70 miniaturnih platen, na katera je z lahkotnostjo umirjene roke in čopiča z akrilnimi barvami nanesel podobe… V največji meri so to rože, cvetlice, mnogo med njih je vrtnic, ki so na prvi pogled lepe a jih ni lahko narisati«. Tone je povedal, da je risal te majhne podobice zato, da se jim približamo, jih od blizu pogledamo, da se nam vtisnejo v spomin. Poleg miniatur je bilo na ogled tudi več njegovih slik, med njimi tudi Partizani, za katere je prejel pred leti nagrado Ex-tempore Logatec.
Tudi tokrat je bila telovadnica Osnovne šole Laze polna, saj ljudje vedno radi prihajajo na prireditve, ki jih organizacijo člani KO ZB Laze. In če mu le zdravje dopušča, se iz Ljubljane vedno vrača prvoborec Jože Simšič - Jelen, ki tudi tokrat ni manjkal.

Če ni glasbe, nekaj manjka: tokrat je ubirala strune citer Urša Matjašec. Po končanem »uradnem« delu je bil čas za prigrizek, klepet, pa tudi za pesem…Razstava je bila v OŠ Laze odprta do nedelje od 18 do 20 ure, če pa želite miniaturo ali kakšno drugo Tonetovo umetnino, pa poglejte, kdaj bo zopet razstavljal – morda ga boste našli že 6. maja na razstavi Ex-tempore Logatec 2017, ki bo v logaški Stekleni galeriji.
Razstavo je finančno podprla Občina Logatec.

Besedilo: Brane Pevec
Foto: Brane Pevec

 

Občina Logatec
Tržaška cesta 50 A p.p. 60
1370 Logatec

Tel.: (01)7590600 Fax.: (01)7590620
[email protected],
www.logatec.si

MŠ: 5874661000, DŠ: SI55512844
TRR: IBAN SI56 01264-0100001228; UJP
BIC koda (SWIFT): BSLJSI2X
GPS: N=45,9168, E=14,228