Preskoči na vsebino

Župan občine Logatec Berto MenardBerto Menard se je rodil 5. junija 1954 v hribovski vasici Zavratec. Leto dni po njegovem rojstvu se je družina preselila v Logatec. Obiskoval je Osnovno šolo 8 talcev Logatec ter s šolanjem nadaljeval na Centru strokovnih šol v Ljubljani, kjer je šolanje zaključil leta 1972.

Podjetništvo in obrtništvo je Berta Menarda navduševalo že v mladih letih, zato je leta 1978 ustanovil lastno družinsko podjetje Trgovina, servis, montaža bele tehnike in hladilnih sistemov s. p., ki deluje v stanovanjsko poslovni stavbi v Logatcu, Tržaška 14 A.  V obdobju treh desetletji, od kar podjetje deluje, je z uspešnim in strokovnim delom pridobilo na ugledu, v njem pa so se pred časom zaposlili tudi njegovi trije odrasli sinovi.

Berto Menard je človek, ki se vseskozi izobražuje na različnih področjih tako strokovnih kot tistih, ki človeka usmerjajo v boljše in kakovostnejše življenje. Že od mladih let je svoj prosti čas rad preživljal aktivno in v športnem duhu. V mladosti je bil član logaškega športnega kluba, kjer je igral košarko, danes pa svoje moči nabira s sprehodi v naravi ter druženju z ljudmi. Kot pravi sam, tam dobiva nove ideje, zakonitosti in smisel življenja.

V nedeljo, 24. oktobra 2010, je bil Berto Menard v drugem krogu županskih volitev, kjer je nastopil kot neodvisni kandidat, izvoljen za župana logaške občine. Z veliko večino glasov občank in občanov (60,91 %) je tako zaključil s svojim delom v vlogi samostojnega občinskega svetnika v preteklem mandatu in začel z nalogami županovanja.

Prizadevanja Berta Menarda in njegovi jasno postavljeni cilji so občanom logaške občine ter širši javnosti že dobro znani. Ne eni strani se zavzema za družbeno enakost, socialo in družino, na drugi strani so njegove moči usmerjene v razvoj kraja, obrti in podjetništva. Ta mora rasti na zdravih temeljih ter na čvrsti moralni podlagi in zavesti. Gre za človeka, ki ne želi biti vprežen v voz trenutnih koristi, temveč vidi razvoj družbe v delu, učenju in inovativnosti. To so namreč bistveni elementi za dober razvoj naše družbe in svetel zgled mladim. Le na tak način je mogoče voz razvoja potiskati v smeri, ki je za družbo najpomembnejša.

Logaški župan Berto Menard je družinski človek, zato veliko svojega prostega časa posveti prav njej. S soprogo Cveto Menard imata tri odrasle sinove, Miho, Damjana ter Domna, že nekaj let pa so jima v veselje vnuk Blaž ter vnukinji Alja in Maša.

 

 

Dosedanje aktivnosti in delovanje:

- leta 1978 je ustanovil lastno družinsko podjetje Trgovina, servis, montaža bele tehnike in hladilnih sistemov s. p.;
- leta 1978 je postal član Območne obrtno - podjetniške zbornice Logatec;
- leta 1990 je bil izvoljen za  člana Izvršnega sveta Skupščine občine Logatec (eno mandatno obdobje);
- leta 1990 je zasedel mesto izvršnega predsednika Območne obrtno - podjetniške zbornice Logatec (eno mandatno obdobje);
- leta 1994 je zasedel mesto predsednika Območne obrtno - podjetniške zbornice Logatec (dve mandatni obdobji);
- leta 1998 je postal predsednik Krajevne skupnosti Naklo (dve mandatni obdobji);
- leta 2002 je zasedel mesto člana upravnega odbora Obrtno - podjetniške zbornice Slovenije (dve mandatni obdobji);
- leta 2006 je  zasedel mesto predsedujočega skupščini Območne obrtno - podjetniške zbornice Logatec:
- leta 2006 je bil izvoljen za člana Občinskega sveta občine Logatec (eno mandatno obdobje);
- leta 2007 je s kolegi iz stroke ustanovil Odbor monterjev in serviserjev hladilnih naprav Slovenije in postal njegov predsednik;
- leta 2010 je bil na lokalnih volitvah izvoljen za župana Občine Logatec;
- leta 2014 je bil na lokalnih volitvah ponovno izvoljen za župana Občine Logatec;
- leta 2018 je bil na lokalnih volitvah že tretjič izvoljen za župana Občine Logatec;
- leta 2022 je bil na lokalnih volitvah že četrtič izvoljen za župana Občine Logatec.

Občina Logatec
Tržaška cesta 50 A p.p. 60
1370 Logatec

Tel.: (01)7590600 Fax.: (01)7590620
[email protected],
www.logatec.si

MŠ: 5874661000, DŠ: SI55512844
TRR: IBAN SI56 01264-0100001228; UJP
BIC koda (SWIFT): BSLJSI2X
GPS: N=45,9168, E=14,228