Preskoči na vsebino

Izjava za javnost: izkrivljeno in nedosledno predstavljene informacije v televizijskem prispevku – Črna gradnja v Logatcu še vedno stoji, RTV SLO – Slovenska kronika, 12. 1. 2022
V okviru informativnega programa RTV SLO – Slovenska kronika je bil dne, 12. 1. 2022, objavljen prispevek povezan s črno gradnjo v Logatcu, ki ga je pripravila novinarka Barbara Renčof. Prispevek govori o črni gradnji na področju Žibrš, ki je predvidena za turistične namene in je v lasti nekdanje zaposlene v občinski upravi Občine Logatec. V povezavi z navedenim novinarka poda tudi informacije v zvezi z usmerjevalnimi/turističnimi tablami, ki vodijo do objektov občanke ter izjavo župana Občine Logatec Berta Menarda, s katero naj bi občanki kljub ugotovljenemu dejanskemu stanju – nelegalno postavljen objekt - izražal podporo. Zaradi izkrivljeno prikazanega dejanskega stanja in nepravilno povzetih izjav župana v televizijskem prispevku podajamo naslednji pojasnili:

• Usmerjevalne table v občini Logatec

Občinska uprava Občine Logatec je konec preteklega leta (2021) začela z izvajanjem projekta – umestitev usmerjevalnih/turističnih tabel na področje celotne občine. V predhodnem postopku je Občina Logatec pridobila informacije s strani ponudnikov turističnih storitev in namestitev, ki so izrazili željo, da se njihov objekt oz. dejavnost predstavi na označevalnih tablah. Občanki, nekdaj zaposleni v občinski upravi Občine Logatec, je bila kot lastnici legalno postavljenega objekta Razglednik – oddajanje turističnih namestitev – ponujena možnost turistične predstavitve na usmerjevalnih tablah. Pri tem je bila obravnavana kot vse občanke in občani v naši občini, ki svojo dejavnost tržijo v okviru turističnih nastanitev in so se odločili svoje turistične kapacitete izpostaviti na usmerjevalnih tablah. Naj poudarimo, da Občina Logatec ni postavila usmerjevalnih tabel, ki vodijo k črni gradnji, saj le-te označujejo dostop do legalno postavljenega objekta Razglednik.


• Izjava župana v povezavi s črno gradnjo

Župan Občine Logatec Berto Menard že od samega začetka županovanja postavlja za temelj svojega dela enakost vseh občank in občanov občine. Zavzema se za enakopravno obravnavo vsakega posameznika ne glede na njegovo izobrazbo, zaposlitev in življenjsko prepričanje. V vseh izjavah in odgovorih, ki so bili novinarki podani v omenjenem prispevku, je župan poudaril prav slednje. Vodstvo Občine Logatec skupaj z zaposlenimi v okviru občinske uprave deluje v smeri enakopravnosti za vse občane na vseh področjih njihovega delovanje. V izjavi, ki je bila prikazana gledalcem župan jasno pove, da se Občina zavzema za enako obravnavo posameznika, razvoj panog, reševanje problemov, a vse v okviru zakonodajnih možnosti.

Občina Logatec
Tržaška cesta 50 A p.p. 60
1370 Logatec

Tel.: (01)7590600 Fax.: (01)7590620
[email protected],
www.logatec.si

MŠ: 5874661000, DŠ: SI55512844
TRR: IBAN SI56 01264-0100001228; UJP
BIC koda (SWIFT): BSLJSI2X
GPS: N=45,9168, E=14,228