Preskoči na vsebino

Sproščanje v savnahV Bazenu Logatec nudijo paleto savn.

Savnanje predstavlja enega najstarejših in najučinkovitejših načinov sproščanja duha in razstrupljanja telesa, ki ob redni uporabi povečuje fizično odpornost in pozitivno vpliva na splošno počutje uporabnika.

Savnanje je najboljše površinsko in globinsko čiščenje kože, saj se zaradi vročine kožne pore odprejo, s potenjem se izločijo nečistoče in odvečen loj, zaradi pospešenega krvnega obtoka pa postane koža bolj čvrsta in mladostna. Zaradi pospešenega delovanja ledvic se iz telesa izločijo tudi strupene snovi.

V hladnih mesecih se savnanje priporoča, ker krepi imunski sistem, v vročih mesecih pa je savnanje priporočljivo, ker ožilje postane bolj prožno in tako telo lažje prenaša visoke temperature.

V naših savnah, kjer vas bomo še dodatno razvajali s ponudbo sadja in raznovrstnih čajev vam nudimo 2 parni (turški) in 3 finske savne z dodatnimi infra grelci.Turška sava z visoko vlažnostjo in zmerno temperaturo ter s pomočjo različnih arom turška savna ali parna koplel zaradi inhaliranja vodne pare blagodejno vpliva na celoten dihalni aparat. Temperatura je med 45 in 65 stopinj Celzija, relativna vlažnost pa med 40 in 65 odstotki.

V turško savno gremo brez rjuhe in brisače, sedišče pred in po sedenju splaknemo s tušem. Savnamo se dvakrat ali trikrat po 10 do 15 minut. Po vsakem savnanju se oprhamo z mlačno vodo, počivamo od 20 do 30 minut in spijemo zadostno količino vode.


Finska savna je najbolj znana in tudi najbolj razširjena oblika savne, ki pa se po vrednostih temperature in zračne vlažnosti lahko zelo razlikuje. Pri nas vam ponujamo dve finski savni.

Suha finska savna ima temperaturo med 80 in 100 stopinj Celzija, priporočena zračna vlažnost pa je do 15 odstotkov.

Vlažna finska savna ima relativno zračno vlažnost med 25 in 35 odstotkov. Zaradi izparevanja vode pa je temperatura med 70 in 90 stopinj Celzija.

 

Infra rdeča savna ima temperaturo med 50 in 60 stopinj Celzija, zračna vlažnost lahko doseže 50 odstotkov. Pri nas je v tej savni vzajemno ogrevanje s klasično pečjo finske savne, ki toploto širi preko zraka in infra rdečih grelcev, ki toploto širijo preko infra rdeče svetlobe.

Telo se v takšni savni pregreva do 4 cm v globino, zato je izločanje strupov do trikrat večje kot v klasični savni, pa tudi poraba kalorij je nekajkrat večja. Infra savna ima terapevtske učinke pri boleznih kot sta revma in artritis in pri kožnih obolenjih.

V infra rdečo savno gremo enkrat za 20 do 40 minut. Položaj telesa med savnanjem večkrat spremenimo, da se bolje izpostavimo infra rdečim žarkom, po savnanju pa se oprhamo z mlačno vodo.


Za dodatno udobje v prostoru savn pa vam ponujamo tudi:

Sprostitveni bazen, ki je namenjen počasnemu ohlajanju po savnanju in dodatni sprostitvi napetosti v mišicah ter otrdelosti sklepov.
Sprostitveni bazen ima temperaturo 29 stopinj Celzija, zato ga brez strahu lahko uporabljate po uporabi katerekoli savne, vendar pa kljub temu v vodo vstopajte počasi. Pred uporabo bazena se obvezno oprhajte, po uporabi bazena pa se obrišite, da ne močite prostora za počitek in ležalnikov.


Sprehajalni bazen lahko uporabite za dodatno sprostitev stopal, ki s pomoĿjo refleksoterapije, ob hoji po naravnih kamnih, blagodejno vpliva na celotno telo.


Počivalni prostor je namenjen počitku med in po savnanju. V prostoru z rastlinjem, aromami se lahko ob mirni glasbi osvežite s sadjem in toplo ali hladno vodo, na vsakodnevne skrbi pa pozabite s prebiranjem različnih revij.

S svojim vedenjem ne motite ostalih obiskovalcev savne. Savna je namenjena sprostitvi in počitku, zato tudi pri pogovorih ne bodite preglasni.

Urnik in cenik


BAZEN LOGATEC
Gregor Prezelj s.p.
IOC Zapolje III / 5
1370 Logatec
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
01 759 11 72
041 307 507

Občina Logatec
Tržaška cesta 50 A p.p. 60
1370 Logatec

Tel.: (01)7590600 Fax.: (01)7590620
[email protected],
www.logatec.si

MŠ: 5874661000, DŠ: SI55512844
TRR: IBAN SI56 01264-0100001228; UJP
BIC koda (SWIFT): BSLJSI2X
GPS: N=45,9168, E=14,228